Više o nama

U našoj obitelji postoji tradicija drvodjeljstva koja seže dva naraštaja unazad i kroz to vrijeme su se gradili temelji za pokretanje samostalne djelatnosti.
Mi smo kao treći naraštaj ostvarili težnje naših predaka i 1998. godine osnovali zajednički obrt, koji s ponosom nosi obiteljsko prezime Veselić.
Moramo napomenuti da smo strukovno obrazovanje svladali s odličnim i vrlo dobrim uspjehom i time dokazali sebi i drugima koliko se visoko možemo uzdići u težnji ostvarivanja zacrtanih ciljeva.
U nasljeđe smo dobili nekoliko drvenih strojeva i mnoštvo starih, tradicijskih, ručnih alata i ono najvažnije, ono što je u stvari neprocijenjivo, uz oca smo stekli mnoga znanja i vještine starih majstora koje su se usavršavale naraštajima prije nas.
Krenuli smo s vrlo skromnim sredstvima i mogućnostima i unatoč tome, uz puno muke i truda uspjeli smo izgraditi ozbiljnu radionicu koja danas odgovara zahtjevima suvremenog obrtništva.
U ovo vrijeme suvremenih strojeva i serijske proizvodnje majstor stolar je postao samo opslužitelj stroja i stavlja obradak u za to predviđeno mjesto na stroju i time se pretvorio u robota i prestao je biti osoba, umjetnik koji bi svojom maštom i vrijednim rukama od komada plemenitog drveta trebao znati i umijeti izraditi nešto lijepo, korisno i nadasve trajno, na vlastiti ponos i zadovoljstvo stranke.
Na taj način nepovratno se gubi svo znanje i umijeće ručnog rada koje se prenosilo s koljena na koljeno, a koje mi, što je više moguće ugrađujemo u svoje načine izrade proizvoda, jer oni su garancija trajnosti i kvalitete pojedinog priozvoda, dok suvremena serijska proizvodnja u većini slučajeva jamči samo brzinu izrade, na uštrb kvalitete.

Sastavni dijelovi naše proizvodnje su izrada kuhinjskog i kupaonskog namještaja, izrada namještaja za dnevne i radne sobe, spavaće ili dječje sobe, izrada namještaja za predsoblja i izrada garderobnog namještaja.
Posebno ističem da za razliku od kolega sve vrste namještaja „tiplamo“ i lijepimo, jer je to jedan od nekoliko ključnih elemenata kvalitete bilo kojeg komada namještaja.
To znači da elemente primjerice kuhinje ili dnevne sobe dostavljamo kao gotove čvrste jedinice, a ne u obliku hrpe polica zapakiranih u karton, koje se naknadno spajaju slabašnim vijcima koji nikako ne mogu tvoriti dugotrajan, čvrst spoj.

Uvijek možete zatražiti naš savjet kod odabira materijala i okova između nekoliko renomiranih europskih proizvođača koje smo podijelili prema omjeru cijene i kvalitete i time sami značajno utječete na konačnu cijenu proizvoda.
Kuhinje, dnevne sobe ili bilo koji drugi oblik namještaja smo u mogućnosti izraditi od iverala nekoliko europskih proizvođača i pri tome Vam nudimo na biranje više od stotinu različitih dekora.
Osim iverala u proizvodnji koristimo i pločaste materijale poput iver ploča, panel ploča i mdf ploča, koje se mogu oplemeniti svim dostupnim vrstama furnira.
Iz palete materijala za površinsku zaštitu možete odabrati bezbojne i tonirane dvokomponentne poliuretanske lakove, kao i najnoviju generaciju ekološki prihvatljivih zaštitnih sredstava poput lakova na vodenoj bazi ili prirodnih ulja.

Kad svoj dom poželite oplemeniti nezamjenjivom ljepotom i toplinom prirode, gdje je drveni god nezamjenjiv detalj, tad je za Vas pravo rješenje puno drvo, koje se može koristiti za djelomičnu ili izradu svih dijelova namještaja, radnog stola ili stola za Vašu blagovaonicu, dnevnu sobu ili kuhinju, za oblaganje stepeništa ili izradu samonosivih konstrukcija stepenica, kao i kod izrade svih oblika i dimenzija prozora, ulaznih, balkonskih i sobnih vrata.
Važno je naglasiti da kod rada s masivom u potpunosti poštujemo i koristimo znanja starih majstora stolara, jer ona su garancija dugovječnosti i kvalitete naših proizvoda.

Kad se u Vašem domu želi naglasiti pripadnost modernom svijetu i nešto jednostavnijim linijama bez izraženih drvenih struktura, ljepotu proizvoda postižemo detaljima od primjerice aluminija, prirodnog ili akrilnog stakla, prirodnog ili umjetnog kamena i sličnim materijalima suvremenog svijeta.

U procesu stvaranja novih ideja možete se osloniti samo na nas ili aktivno sudjelovati i tada nas omeđuju samo mašta i količina sredstava koju ste namijenili za ostvarenje Vaših želja.
Sve vizije se mogu pretočiti na papir u obliku trodimenzionalnog računalnog prikaza u boji i u slučaju realizacije zamišljenog projekta taj dio postaje besplatan.

Pored stvaranja novih projekata nudimo Vam i uslugu kompletnog servisa svih stolarskih proizvoda koji su Vam otkazali poslušnost ili je pak vrijeme učinilo svoje i potrebno ih je vratiti u funkcionalno stanje.

Kolegama stolarima nudimo uslugu prešanja, odnosno furniranja u hidrauličnoj preši i uslugu kantiranja, odnosno lijepljenja svih vrsta rubnih traka na standardne pločaste materijale.

Kvaliteta je najčešće korištena riječ kod svih naših kolega, no što ona ustvari predstavlja?
Vi kao krajnji korisnik nemate potrebna znanja da bi ste lako mogli izdvojiti kvalitetan proizvod iz mora smeća koje pluta našim tržištem.
Vaše ograničeno znanje o stolarskim proizvodima Vas čini izuzetno „lakim plijenom“ predatorima na našem neorganiziranom tržištu, koji će Vas bez imalo srama, s osmjehom na licu „olakšati“ za određenu svotu, samo zato što se možda niste potrudili saznati što točno dobivate za svoj novac.
Radi lakšeg snalaženja, našu proizvodnju smo podijelili na nekoliko cjelina i klikom na svaku od njih dobivate kvalitetne savjete za izbjegavanje kupovine „mačka u vreći“, odnosno bitne informacije o detaljima pri izradi koji jamče daleko višu razinu kvalitete naših proizvoda od proizvoda naše konkurencije.
Možda smatrate da pretjerujem, ali samo usporedbe radi sjetite se koliko ste vremena i energije utrošili za dobivanje informacija o Vašem zadnjem automobilu prije nego ste ga kupili.
Zašto iste kriterije ne primjenite i kod kupovine primjerice kuhinje, dječje ili spavaće sobe i nakon nekoliko ponuda procijenite tko Vam daje više za Vaš novac? Kako?
Jednostavno jednim klikom potražite naše savjete i nakon više ponuda usporedite informacije. Ako uvijek jednostavno stavljate cijenu ispred kvalitete, bez ikakvih dodatnih informacija o proizvodu, bojim se da ćete uvijek dobiti manje nego što ste platili i uvijek ćete biti „lak plijen“.
Kaže se da svaka slika govori tisuću riječi, stoga Vas pozivam da pogledate neke od naših dosadašnjih radova i sami procijenite što naša djela govore o nama.
Također možete pročitati izvorne i nepromijenjene komentare naših stranaka, jer u ovom poslu nije toliko važno što mi pričamo o sebi, puno je važnije mišljenje ljudi koje smo vodili od prve crtice na papiru , pa sve do gotovog proizvoda.

Smatramo da uspjeh u poslu nije postignut kad nekome odradiš samo jedan posao, ne naprotiv, uspjeh je postignut kad tvoja stranka prepozna vrijednosti koje zastupaš u svome radu i strpljivo čeka na prvi slobodan termin, iako je on u tom trenu udaljen nekoliko mjeseci i to samo zato jer zna što će dobiti za svoj novac, samo zato jer smo već opravdali ukazano nam povjerenje i postali smo njihovi majstori stolari, a to nije lako postići.
Ako imate neku želju za koju su Vam mnogi rekli da je neizvediva ili samo prolazite kroz mnoštvo sličnih stranica tražeći nešto što bi Vašem budućem namještaju dalo dašak Vaše osobnosti ili ako tražite nekoga tko će Vam svojim poštenim radom i odgovornim pristupom pomoći da svoj stambeni prostor pretvorite u funkcionalnu, zaokruženu cjelinu želja i potreba, jednostavnim klikom provjerite jesmo li vrijedni Vašeg povjerenja.