Reference

Mnogi na svojim stranicama kao vlastite preporuke nižu imena nekih velikih hrvatski tvrki i time Vas nastoje zadiviti, znajući da istinitost tih tvrdnji nikako ne možete provjeriti.
Mi ne radimo za velike tvrtke i nećemo navoditi zvučna imena, mi radimo za prosječne hrvatske obitelji i oni su svjedoci kvalitete našeg rada.
Davno smo shvatili da prvi i najstroži test sposobnosti svaki majstor prolazi u trenutku kad po prvi put u nečiji dom unosi zamisli koje je svojim rukama morao uspješno pretvoriti u materijalan oblik.
Vrijeme potvrđuje ili opovrgava drugi i ništa manje važan test kvalitete izrade.
Ništa drugo osim ispunjenja tih dvaju kriterija, niti samohvala, niti išta drugo ne može po drugi put otvoriti vrata nečijeg doma.
U svaki od tih domova smo u jednom trenutku ušli kao potpuna nepoznanica, kao potpuni stranci i jedina važna preporuka bio nam je naš rad.
Molim Vas pročitajte izvorne i nepromijenjene komentare obitelji s kojima vrlo uspješno surađujemo dugi niz godina, od naših samih početaka do danas.
U njihovim riječima pokušajte pronaći odgovor na pitanje zašto smo od običnih stranaca postali njihovi majstori stolari i neka Vam njihovo svjedočanstvo bude oslonac u prosudbi jesmo li vrijedni i Vašeg povjerenja?


Dok sam zadovoljno pratila kako kum Jura pedantno "veze" podne pločice u mojoj kuhinji razmišljala sam kako je i namještaj u kuhinji dotrajao a nemam još konstrukciju u glavi. što, kakvo, koliko... Rekla sam kumu da sam znancima arhiva dobrih majstora i samo da mi nedostaje sjajan stolar. Svjesna da sam vrlo zahtjevna ali financijski sputana nisam se baš nadala skorom rješenju. Ali, kum Jura je bio na potezu:
- imam ti ja susjeda koji ti bu po volji.
- a jel radi bar upola tako fino kao ti?
- e, on ti radi malo bolje od mene.
- ma daj, to ne može nitko.
- ma, kad ti velim...

E pa, kad kum Jura to kaže onda to nije bez veze.
Braća Veselići i ja obišli smo prodavaonice namještaja, naravno i onog luksuznog.
Njihova izjava da oni mogu napraviti baš sve što se može vidjeti učinila mi se pretjeranom ali su je rekli tako tiho i samozatajno pa sam skoro povjerovala. Nagledali smo se, nadivili, dogovorili rješenja ovakva i onakva u čemu su braća pokazala izvrsnu domišljatost i inicijativu... i dogovorili posao i nakon nekog vremena sam počela hodočastiti u njihovu radionicu kad je "moje" bilo na redu. Radionica uvijek uredna, njih dvojica tihi, radišni, pristojni, uvijek čisti - a ono što je izranjalo izazivalo je spontane izraze pohvale. Nisam se bojala da će pohvale podići dogovorene cijene koje su ionako bile vrlo korektne u odnosu na one koje smo susretali po salonima namještaja.
Nisam stručnjak za tehnologiju ali oči imam, i to vrlo istančane za drvo. Fino drvo i fina izrada. Lijepo nije isto što i fino - ovdje je oboje.
Naravno, slijedila je poslije i soba, pa još neka rješenja u drugim dijelovima kuće, naravno i prijatelji su zadovoljni da sam popisu dobrih majstora dodala i stolare. (M. Đaković)


U potrazi za pouzdarnim stolarom, a zbog više stolarskih radova u kući (ulazna hrastova vrata, kuhinja, oblaganje zidova drvom) angažirali smo stolariju Veselić te ostali ugodno iznenađeni poštivanjem rokova, a posebno kvalitetom izrade. Ugodno iznenađenje je bila i njihova spremnost rada sitnih popravaka u kući (npr. popravak vrata na starom ormaru te preinaka raznih elemenata u kući). Sa zadovoljstvom možemo preporučiti stolariju Veselić svim budućim naručiteljima stolarskih radova. (Obitelj Stažić)


Pouzdani i precizni, a znaju dati i dobar savjet ustreba li. (Anja, V. Gorica)


U vrijeme žurbe, površnosti, nezainteresiranosti doista je začuđujuće kada naiđeš na majstore od kojih ne boli glava. Upravo mi se to dogodilo. Prilikom obnavljanja stambenog prostora kada je kroz kuću prošlo desetak profila majstora i kada sam bila komatizirana od svih njih i kojekakvih usputnih pogrešaka naišla sam na stolare koji su mi uljepšali život. Bili su zainteresirani za posao. Na svoj pedatan način objasnili su mi što bi bilo najbolje učiniti, kako to napraviti,  kada će biti gotovo i koliko će me namještaj koštati. I zamislite tako se sve i dogodilo! Točno u dogovoreno vrijeme javili su se, dovezli namještaj, montirali ga. Bez: buke, nereda, komentara: « ovo se ne može», «malo smo promijenili», «krivi je zid», «imate li šaraf», «metlu» i sl. Nema što: Veselići iz Kurilovca  pravi su majstori! (N. Fiolić)


Braću Veselić upoznao sam zahvaljujući Internetu. Tražio sam naime sobna vrata za cijeli stan i na taj način naišao i na njihove web stranice. Svidjele su mi se na prvi pogled, pa sam ih detaljno pročitao, od početka do kraja. Na početku sam pomislio, ovi ili su veliki muljatori koji pišu dobre „priče“ ili su zaljubljenici u svoj posao. Sada, nakon što su mi ova dva umjetnika izradili sva vrata u stanu, kuhinju te još nekoliko komada namještaja za hodnik i kupaonicu, mogu reći – braća Veselić obožavaju svoj posao.

 Da imaju znanja, bilo mi je jasno čim sam po prvi puta ušao u njihovu radionicu i vidio prozore koje su izradili za radionicu. Obzirom da imam osjećaj za drvo, oduševila me preciznost i finoća izrade kao i elegancija tih prozora. U tom trenutku donio sam odluku da će oni izraditi sva vrata u mojem stanu. Uslijedilo je nekoliko susreta, na kojima smo zajedno razrađivali najsitnije detalje vezano za vrata: materijal, način izrade štoka (obični, „futer“), oblik rubnih letvica, tip stakla za nadsvjetla i otvore na velikim dvokrilnim vratima, pante itd. Mjerenje u stanu obavljeno je dva puta, jer su željeli biti sigurni da su u potpunosti „snimili“ situaciju tj. oblik svijetlog otvora, kako ne bi bilo iznenađenja prilikom ugradnje. Kada je na red došao početak proizvodnje, pozvali su me da odaberem način slaganja hrastovog furnira na krilu vrata. Ne znam da li bi da sam se odlučio za kupnju „konfekcijskih“ vrata koja su obložena folijom od umjetnog materijala a ne drvom imao priliku birati ovakve detalje. Osim toga, ja znam da su sva krila mojih vrata obučena u hrastov furnir koji je dobiven iz jednog jedinog debla.

 Urednost njihove radionice prenosi se i na samu dostavu i ugradnju. Vrata i štokovi bili su upakirani i zaštićeni kao da slijedi ugradnja u kraljevsku palaču a ne običan stan u neboderu – svaki dio bio je savršeno pričvršćen i svezan tako da je potpuno zaštićen od oštećenja. U tu svrhu koriste posebne naprave i podloške koji su izrađeni samo za tu svrhu. Ovo su možda detalji, ali govore koliko im je stalo da njihov kupac bude zadovoljan.

 Vrijeme potrebno za ugradnju ovoj dvojici vrhunskih stolara nije najvažnije – najvažnije je da se posao obavi po svim pravilima struke. I to savršeno, što znači da se sve podešava dok god štok i vrata nisu postavljeni „kak se spada“, a to u pravilu znači iznad očekivanja investitora (mene), jer ja neke nesavršenosti tijekom ugradnje koje su oni vidjeli i ispravljali nisam ni vidio.

 Kada je na red došla kuhinja, već sam znao da sam u sigurnim rukama. Ali nisam znao da ćemo zajedno obići ne jedan, nego dva prodajna centra (čak i izvan Zagreba) s bezbroj materijala i kuhinja kako bi komentirali oblike, boje, materijale, okove te način izrade – a sve s ciljem, da ja na kraju budem zadovoljan i dobijem najbolje što mogu od onog, što se nudi na tržištu. Nije mi ponuđen jedan materijal odmah, nego su mi izložene sve prednosti i mane brojnih materijala, pa čak i istog, ako ga nudi više dobavljača/proizvođača (npr. iveral). Mislim da je prva izmjera prostora u kojem će biti moja kuhinja trajala preko 3 sata. Rezultat svega je prekrasna kuhinja, izrađena na način koji (nažalost) zbog brzine izrade nije moguće naći kod većine proizvođača.

 Znam da je mnogima jako bitan faktor za donošenje odluke cijena. Istina je da se u trgovačkim centrima i salonima industrijski izrađenog namještaja mogu naći proizvodi i po nižim cijenama. Međutim, ako se uzme u obzir da na istaknutu cijenu u pravilu treba uračunati troškove dostave te montaže, te da je način izrade industrijski izrađenog namještaja i stolarije u odnosu na način koji nudi ova stolarija neusporediv (a to ima izravan utjecaj na trajnost proizvoda), onda ta razlika u cijeni i nije velika. Jer, u cijenu je ovdje uračunata i dostava i ugradnja (npr. kod kuhinje – ugradnja svih uređaja). Zatim, furnirana vrata i štok možete obnoviti ako se oštete, ali one obučene u foliju možete samo baciti.

 Da sve ovo nije moje neobjektivno umišljanje potvrdili su mi moji prijatelji ali i drugi majstori koji su se zatekli u stanu, jer su redom hvalili baš spomenuta vrata i kuhinju. Preciznost i kvaliteta izrade jednostavno govore sami za sebe. Zato mi je drago da sam sasvim slučajno naletio na ove web stranice. (Hrvoje R., Zagreb)